روز درختکاری با چاشنی «آسنی» در مازندران

هم‌زمان با آغاز هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، اقدامی خلاقانه از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و منابع طبیعی غرب مازندران به‌ اجرا درآمد. برای نخستین بار، پویش و رویداد ملی با عنوان «آسنی» در شهرستان تنکابن برگزار شد و به‌ دنبال آن، این رویداد در سایر شهرستان‌ها نیز با همکاری کانون، منابع طبیعی و سایر دستگاه‌های اجرایی و با حضور مسئولان شهری به اجرا درآمد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران، «آسنی» که در گویش مازندرانی به معنای داستان و قصه است، برای اولین بار به‌صورت پویش در غرب مازندران برگزار شد. در این رویداد ملی، کودکان و نوجوانان به همراه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود نهال‌هایی کاشتند که هر نهال داستانی دارد. قصه‌هایی که توسط پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای نوه‌های خود تعریف می‌شود و این درختان و داستان‌ها برای نسل‌های بعدی هم به یادگار خواهند ماند.

روز درختکاری با چاشنی «آسنی» در مازندران

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در این آیین با اشاره به اینکه روز درختکاری روز رشد، بالندگی، سرسبزی و امید به زندگی است، عنوان کرد: همه‌ساله در سطح استان با حضور پرشور کودکان و نوجوانان نهال کاشته می‌شود و امسال برای نخستین بار، پویش «آسنی» با همراهی منابع طبیعی در شهرستان تنکابن و سایر مراکز فرهنگی هنری کانون در استان مازندران برگزار شد.

حامد فاضلی کبریا با بیان اینکه اجرای برنامه‌های خلاق با رویکرد تربیتی و آموزشی از اهداف چنین رویدادهایی است، تصریح کرد: در رویداد «آسنی» کودکان و نوجوانان به همراه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود نهال می‌کارند و هر کدام از این نهال‌ها هم داستانی دارند که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای نوه‌های خود تعریف می‌کنند. این درختان و داستان‌ها سال‌ها برای نسل‌ها ماندگار خواهند شد.

این مسئول با بیان اینکه فرهنگ صحیح رفتار با طبیعت نیز در نسل آینده نهادینه می‌شود، افزود: کودکان و نوجوانان در کنار درختکاری و کاشت نهال، احترام به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و کرامت نظام خانواده را هم تمرین خواهند کرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران، ضمن قدردانی از همکاری و همراهی مهرداد خزایی‌پول، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان، از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دو اداره‌کل خبر داد که به‌موجب آن، در کنار فضای سبز و منابع طبیعی، رویدادهای فرهنگی مناسب کودکان و نوجوانان نیز گسترش داده می‌شود. این علاوه بر یادگیری سنت درختکاری، آداب و رسوم حفظ طبیعت را تکرار و از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان مازندران در حاشیه این آیین اظهار کرد: امسال بیش از سه میلیون اصله نهال در نهالستان‌های غرب استان مازندران تولید شد و یک میلیون و پانصد هزار اصله نهال شامل گونه‌های جنگلی و صنوبر برای پروژه‌های مختلف زراعت چوب، توسعه فضای سبز و غنی‌سازی جنگل‌ها به‌صورت رایگان در اختیار مردم قرار داده شد.

این مسئول با اشاره به تدارک ویژه برنامه‌های هفته منابع طبیعی و روز درختکاری در شهرستان‌های این خطه از شمال، مطرح کرد: برای نخستین بار، رویداد ملی «آسنی» که به معنای درخت قصه‌گو است، در شهرستان تنکابن با حضور پرشور کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آنان اجرا شد.

خزایی‌پول با اشاره به اینکه باید زمین را برای نسل‌های بعدی حفظ کنیم، افزود: در پویش و رویداد ملی «آسنی» کودکان و نوجوانان به نام پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود نهالی کاشتند و هر نهال هم داستانی دارد که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای نوه‌های خود تعریف می‌کنند. این درختان و داستان‌ها برای نسل‌های بعدی هم به یادگار خواهند ماند.

روز درختکاری با چاشنی «آسنی» در مازندران

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =