به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، نشست معاون توسعه و مدیریت منابع و هیئت همراه با معاون سیاسی و اجتماعی استانداری و جمعمی از مسوولان استانی برگزار شد.
کانون پرورش فکری؛ نهادی بینظیر در پرورش نسل آینده
در این نشست، معاون توسعه و مدیریت منابع کانون با مرور پیشینهی این نهاد از آغاز تا پیروزی انقلاب اسلامی، بر نقش بیبدیل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در حفظ و استمرار فعالیتهای این مجموعه فرهنگی تأکید کرد و گفت: از سال ۱۳۵۷ روند سیاستگذاریهای کانون تغییر یافت و به نهادی در خدمت پرورش فکری، تولید علم و ترویج مباحث انقلاب اسلامی تبدیل شد که دستاوردهای مهمی را نیز به همراه داشته است.
امین کمالوندی با اشاره به تأکیدهای مقام معظم رهبری بر نقش کانون، افزایش مراکز فرهنگیهنری را یکی از اولویتها دانست و افزود: تا تحقق افق ترسیمشده از سوی ایشان، راه زیادی در پیش داریم.
وی با بیان اینکه این نهاد در دنیا بینظیر است، گفت: کانون پرورش فکری یک نهاد غیررسمی حاکمیتیست که در قالب ۶۴ فعالیت مختلف به کودکان و نوجوانان خدمات فرهنگی و هنری ارائه میدهد. او تأکید کرد ابعاد آموزشی در فعالیتهای کانون اغلب بهصورت پنهان و غیرمستقیم صورت میگیرد و با ذکر مثالهایی از فعالیتهای نجوم، فیلم، انیمیشن و کتاب، بر این ویژگی منحصر به فرد تأکید کرد.
کمالوندی هدف از ارائهی این ظرفیتها را جلب توجه و حساسیت بیشتر مسوولان برای توسعهی امکانات و پشتیبانی از کانون دانست و افزود: تمام تولیدات کانون، از جمله فیلمها و انیمیشنها، کتابمحور هستند و از دل آثار ارزشمند موجود در کتابخانههای کانون برمیآیند. آثاری که در جشنوارههای داخلی و خارجی خوش درخشیدهاند و نمونه اخیر آن انیمیشن «در سایه سرو» است که موفق به کسب جایزهی اسکار شد.
وی خاطرنشان کرد: تولیدات کانون بهصورت گسترده در دسترس همگان قرار دارد و ساخت سریالهای ویژه نیز در دستور کار قرار گرفته تا ارتباط کانون با همهی کودکان و نوجوانان، بهویژه در مناطق کمتر برخوردار، برقرار شود؛ چرا که اساس کار ما، تربیت و رشد نسلی فرهیخته است.
در پایان، کمالوندی از مسوولان استانی درخواست کرد توجه ویژهتری به این نهاد داشته باشند و ساختمانهای بلااستفاده با زیرساخت مناسب را برای ایجاد مراکز فرهنگی هنری در اختیار کانون قرار دهند. وی همچنین خواستار حمایت از راهاندازی تماشاخانه سیار، ویژه استان، و توسعهی مراکز سیار برای گسترش عدالت فرهنگی در جهت امیدآفرینی و ایجاد نشاط اجتماعی در میان کودکان و نوجوانان شد.
خدمترسانی به مخاطبان جوانترین استان کشور مسوولیت سنگینی بر روی دوش مجموعهی کانون نهاده است
مدیرکل کانون استان نیز با اشاره به اهمیت رسالت فرهنگی کانون گفت: بسیاری از برنامههای کانون در استان با حمایت کامل همکاران ستاد در مرکز اجرا میشود و خوشبختانه مدیران استانی نیز با ظرفیتها و فعالیتهای کانون آشنایی کامل دارند.
محمدرضا سالاری در ادامه گزارشی از وضعیت ۳۳ مرکز فرهنگی هنری کانون در سطح استان ارائه کرد و افزود: با توجه به جمعیت بیش از یک میلیون نفری دانشآموزان در جوانترین استان کشور، مسوولیتی سنگین بر عهدهی کانون نهاده شده است.
وی، سپس، با استناد به اسناد بالادستی، توصیههای مقام معظم رهبری و وظایف مشخصشده برای دستگاههای فرهنگی، بهویژه کانون پرورش فکری، تأکید کرد: ما موظف به ارائهی خدمات فرهنگی و تربیتی به جامعه کودک و نوجوان هستیم و با توجه به حساسیتهای فرهنگی موجود در استان، توسعهی حوزه خدمترسانی امری ضروری است.
سالاری تقویت زیرساختهای مراکز فرهنگی هنری، توسعهی مراکز سیار و سرعت بخشیدن در روند تکمیل پروژههای در دست احداث را از جمله نیازهای ضروری استان برشمرد و اظهار داشت: پراکندگی جغرافیایی استان، دسترسی به مخاطبان را محدود کرده و ضرورت دارد مراکز سیار تقویت شوند.
مدیرکل کانون در پایان با اشاره به ظرفیت تماشاخانه سیار استان گفت: این ظرفیت میتواند نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ایجاد امید در میان کودکان و نوجوانان ایفا کند.
تأکید معاون سیاسی و اجتماعی استانداری بر حمایت از توسعه فعالیتهای فرهنگی کانون پرورش فکری
در بخش دیگری از این نشست، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان با یادآوری خاطرات دوران عضویت خود در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: با کانون بیگانه نیستم؛ کتابهای علمی کانون نقش مهمی در پرورش مهارتها و توانمندیهای من در دوران نوجوانی ایفا کردند و خاطرات بسیار خوبی از آن دوران دارم.
علیرضا شهرکی افزود: آثار فرهنگی و هنری کانون، از جمله فیلمها و انیمیشنها، بیصدا قارهها را پیمودهاند، مرزها را درنوردیدهاند و تأثیرات عمیقی بر مخاطبان جهانی گذاشتهاند. رهبر معظم انقلاب نیز به اهمیت کار کانون واقف هستند و این خود گواهی بر جایگاه والا و تأثیرگذار این نهاد فرهنگی است.
معاون سیاسی استانداری با اشاره به ظرفیت فرهنگی و قومی استان گفت: سیستان و بلوچستان پهنهای گسترده با تنوع قومی کمنظیر است و همهی اقوام با همدلی و انسجام برای رشد و اعتلای استان تلاش میکنند. وی با تأکید بر روحیه پویایی و صبوری مردم استان، اظهار داشت: با وجود سختیهای طبیعی و اقلیمی، مردم این دیار از انگیزه بالایی برای پیشرفت برخوردارند.
شهرکی ادامه داد: فراهمسازی فضای مناسب برای فعالیتهای فرهنگی را وظیفه خود میدانیم و از ظرفیتهایی که در اختیار داریم برای توسعه فعالیتهای کانون بهره خواهیم گرفت.
در پایان، وی گزارشی از اقدامات صورتگرفته در حوزه عمرانی و سلامت استان ارائه کرد و آمادگی استانداری را برای همکاری گستردهتر با کانون پرورش فکری در مسیر توسعه عدالت فرهنگی در مناطق مختلف استان اعلام داشت.
فعالیتهای کانون در استان، نشان از پویایی این مجموعهی فرهنگی است
معاون برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت نیز در خصوص بودجههای تخصیص داده شده به کانون صحبت کرد و گفت: کانون پرورش فکری استان در بین مجموعههای فرهنگی، اولویت نخست ماست زیرا فعالیتها و پویایی کانون را در سطح استان دیدهایم.
ابراهیمی همچنین تاکید کرد در نشستهای آتی هم سیاست ما در مورد کانون تغییر نکرده و به دنبال بهترین اتفاقها برای این مجموعهی فرهنگی هستیم.
گفتنی است در این نشست مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی، مدیرکل مالی و ذیحسابی و مشاور معاونت توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هم حضور داشتند.