به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، نشست شورای فرهنگی و اداری با حضور معاون توسعه و مدیریت منابع کانون کشور و هیئت همراه در سالن کنفرانس کانون استان برگزار شد.
معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست با همکاران کانون استان بر اهمیت نقش کانون در پیشبرد فعالیتهای فرهنگی در سطح شهرستانها تأکید کرد.
امین کمالوندی با بیان اینکه کانون با بهرهمندی از نیروهای متخصص و چاشنی خلاقیت میتواند محور کار فرهنگی در شهرستانها باشد، گفت: باید تلاش کنیم در نشستهای شهرستانی و استانی، جایگاه شایستهی کانون حفظ و تقویت شود.
وی معرفی مؤثر کانون به سازمانها و دستگاهها را از وظایف مهم کارکنان دانست و خاطرنشان کرد: ما باید کانون را آنگونه که شایسته است به دیگر نهادها معرفی کنیم و برای تحقق این هدف، از ظرفیتهای موجود بیشترین بهره را ببریم.
معاون توسعه و مدیریت منابع همچنین با اشاره به تحولات اجتماعی و فناوری افزود: در برابر تحول نباید مقاومت کنیم. باید شرایطی فراهم شود تا کودکان و نوجوانانی که امروز با تکنولوژیهای نوین آشنا هستند، جذب مراکز کانون شوند و احساس تعلق به آن داشته باشند.
کمالوندی نقش کانون در پرورش نخبگان فرهنگی و هنری را پراهمیت دانست و اظهار داشت: بزرگترین اندیشمندان و هنرمندان کشور عضو کانون بودهاند و مربیان این مجموعه در پرورش آنان نقش کلیدی داشتهاند.
او همچنین به ضرورت برنامهریزی متنوع اشاره کرد و گفت: باید برای همهی سلیقهها برنامه داشته باشیم، زیرا فعالیتهای کانون ظرفیت پاسخگویی به نیازهای مختلف مخاطبان را داراست.
در ادامه، وی فعالیتهای فرهنگی را ابزاری مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و افزود: بسیاری از مسائل جامعه با انجام کارهای فرهنگی قابل پیشگیری است.
معاون توسعه و مدیریت منابع کانون، از آغاز فرآیند شادابسازی نیروی انسانی، فضای فیزیکی و محتوایی مراکز کانون خبر داد و گفت: احیای برنامههای فرهنگی و هنری در دستور کار قرار گرفته و اقدامات گستردهای در این زمینه انجام شده است.
در ادامه مدیرکل کانون استان، در گزارشی از عملکرد یکسالهی این نهاد، به تبیین سیاستها و اقدامات انجامشده در سال گذشته پرداخت.
محمدرضا سالاری با اشاره به سیاستهای ابلاغی کانون در سال گذشته، گفت: کارها را با محوریت سهگانهی مرکزمحوری، نوجوانمحوری و مخاطبمحوری پیش بردهایم و همواره تلاش کردهایم فعالیتها با بهترین کیفیت ممکن اجرا شوند.
وی با تأکید بر اصل مرکزمحوری، از اولویتبندی مراکز در سطح استان سخن گفت و افزود: «هیچ مرکزی در استان نبوده که مسائل آن مورد بررسی قرار نگرفته باشد و ما بسیاری از مشکلات مهم مراکز را برطرف کردهایم.
مدیرکل، مراکز، کودکان و نوجوانان، و مربیان را سرمایههای اصلی کانون خواند و ادامه داد: از ابتدای ورودم به کانون، حفظ و ارتقای این سرمایههای ارزشمند جزو اولویتهای اصلیام بوده است.
سالاری با اشاره به برنامهریزیهای انجامشده برای جذب نوجوانان خاطرنشان کرد: رشد عضویت این گروه سنی در سال گذشته، گواهی بر تأثیرگذاری این برنامههاست.
در ادامه این گزارش، برگزاری جشنوارهی قصهگویی در هفت روز و در سه قطب استان(زابل، زاهدان و ایرانشهر)، یکی از اقدامات شاخص فرهنگی عنوان شد؛ رویدادی که با هدف گسترش مشارکت کودکان و نوجوانان در فعالیتهای فرهنگی برگزار شده است.
بر پایهی این گزارش، در طول سال گذشته بیش از ۳۵ هزار نفر از خدمات و ظرفیتهای کانون در سطح استان بهرهمند شدهاند. همچنین هشت گروه فعال مورد حمایت قرار گرفتهاند تا برنامههایی شاد، نشاطآفرین و فرهنگساز را برای کودکان و نوجوانان اجرا کنند؛ حمایتهایی که به گفتهی مدیرکل در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
وی، در پایان، با تأکید بر اهمیت عدالت فرهنگی، تصریح کرد: با کیفیتترین ملزومات را در اختیار مراکز قرار دادهایم تا کودکان و نوجوانان با بهرهگیری از این ابزارها، توانمندیهای خود را بهتر نشان دهند. این اقدام، نوعی سرمایهگذاری فرهنگی محسوب میشود.
در پایان همکاران حاضر در نشست در مورد مسایل جاری و اداری صحبت کردند و نقطه نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خود را ارایه دادند.
در این نشست مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی، مدیرکل مالی و ذیحسابی و مشاور معاونت توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم حضور داشتند.