به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، در راستای گرامیداشت سالروز آزادسازی غرورآفرین خرمشهر، مراکز فرهنگی و هنری استان سمنان میزبان برنامههایی ارزشمند و معناگرا شدند که هدف اصلی آنان، زنده نگه داشتن یاد و خاطره این رویداد تاریخی و ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و دشمنشناسی بود.
مرکز شماره ۱ دامغان
بهمناسبت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، برنامهای با عنوان «نامههایی که هرگز نرسیدند» با همکاری مدرسه شاهد دختران اجرا شد. در این برنامه، اعضا با هدف درک عمیقتر از فداکاریهای رزمندگان، خود را به جای یک رزمنده در دوران دفاع مقدس گذاشتند و هرکس نامهای نوشت، خطاب به یکی از عزیزانش: پدر، مادر، همسر، فرزند یا خواهر و برادر.
آنها از زبان یک رزمنده نوشتند؛ حرفهایی پر از دلتنگی، امید، وصیت و مهر. شاید آخرین حرفهایی که هرگز به دست گیرندهاش نرسید. پس از خواندن نامهها در جمع، نامهها درون پاکتی گذاشته شد؛ تا جوانه بزند عشق به وطن و به یاد بماند پشت هر فداکاری، دلی پر از احساس و انسانی با آرزوهای ناتمام ایستاده بود.
مرکز شماره ۲ دامغان
در این مرکز، برنامههای فرهنگی و هنری در قالبِ فضاسازیهای نمادین از دفاع مقدس برگزار شد تا فضای معنوی و ملی در دل اعضای کودک و نوجوان بهعنوان نسل آیندهساز، جاری گردد.
در این برنامه، وقایع سوم خرداد به زبانی ساده و قابل فهم برای اعضا تشریح شد تا اهمیت و آسیای این روز در تاریخ دفاع مقدس بیشتر درک شود.
همچنین، معرفی کتابهایی با موضوع دفاع مقدس، رشادتهای نوجوانان در جنگ و داستانهای مرتبط، نقش مؤثری در آموزش و ترفیع روحیه مقاومت میان اعضا ایفا کرد.
در بخش هنری، اعضا با موضوع «خرمشهر آزاد شد» نقاشیهایی خلق کردند که برداشتهای ذهنی و احساسات ملی خود نسبت به این پیروزی تاریخی را بازتاب داد.
مرکز بیارجمند
در این مرکز، ویژه برنامهای تحت عنوان «رفیق شهیدم» برگزار شد که به یاد شهید جهانآرا و بزرگداشت روز سوم خرداد اختصاص یافته بود.
در این برنامه، مسابقات ورزشی شامل فوتبال و فوتبال دستی در ردههای سنی مختلف خردسال، کودک و نوجوان برگزار شد و در پایان، به برندگان جوایزی نفیس اهدا شد.
علاوه بر این، شعر خوانی برای اعضای خردسال، بازی و سرگرمیهای متنوع، بخش دیگری از فعالیتهای این روز مهم را تشکیل داد و شور و نشاط خاصی را در جمع بچهها رقم زد.
مرکز شماره ۱ شاهرود
در مرکز فرهنگی و هنری شماره یک شاهرود نیز، برنامههایی چون شعرخوانی از کتاب «ایران میهن من»، معرفی واقعه تاریخی فتح خرمشهر و آشنایی با فرهنگ جبهه و جنگ، برگزار شد.
تولید محتوا بر اساس داستانهای جذاب مربوط به جبههها، یکی دیگر از فعالیتهای مهم این روز در این مرکز بود که ضمن آموزش و ترویج فرهنگ ایثار، روحیه مبارزهطلبی و فداکاری را در اعضا تقویت کرد.
مرکز فرهنگی هنری میامی
در این مرکز، ویژهبرنامهای تحت عنوان «ما فاتحان قلهایم» برگزار شد که شامل فعالیتهای فرهنگی و کتابمحور در مدرسه طرح کانون یار بود.
هدف این برنامه، نهادینه کردن فرهنگ ملی و اسلامی میان اعضا و زنده نگه داشتن یاد شهدای عملیات بیتالمقدس و رشادتهای آنان بود.
مهدیشهر
در مهدیشهر، حضور مسئولان شهرستان در مراسم بزرگداشت سوم خرداد و شهدای عملیات بیتالمقدس، نشان از اهمیت این روز در فضای عمومی داشت.
این مراسم که در کنار مزار شهید علی سقائیان برگزار شد، با حضور فرماندار، نیروی انتظامی و دادستانی مهدیشهر، حس و حال ملی و احترام را در جمع مسئولان و خانوادهها زنده نگه داشت.
شایان ذکر است؛ این برنامهها و رویدادها نشانگر اهمیت عمیق روز سوم خرداد و نقش مهم آن در تاریخ ملی و فرهنگی میهن اسلامی هستند که نسل امروز و فردا را در مسیر شکوه، مقاومت و ایثار تربیت میکنند.