به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی، سمیه سلامیراد، کارشناس مسئول ادبی استان با اعلام این خبر گفت: این نشست روز دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور ۵۰ نفر از اعضای انجمن ادبی آفتاب و تعدادی از اعضا باشگاه سیمرغ مشهد در سالن جلسات اداره کل کانون برگزار شد.
سمیه سلامیراد در ادامه خبر خود گفت: این نشست که با حضور دکتر مهدی رمضانی، شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی همراه بود با معرفی فعالیتهای کارگاهی و آموزشی آفرینشهای ادبی و تشریح ساختار و اقدامات انجمن ادبی آفتاب برگزار شد.
مهدی رمضانی در آغاز جلسه با طرح پرسشی درباره اهمیت ادبیات، به گفتوگو با اعضا پرداخت و بیان کرد که مطالعهی آثار ادبی ما را با فرهنگها و تجربههای متنوع زندگی در زمانها و مکانهای مختلف آشنا میسازد. به عبارتی، ادبیات ابزاریست که از طریق آن میتوان زیستن در دنیای دیگران را تجربه کرد، بدون آنکه مرزهای زمانی و جغرافیایی محدودمان کند. در واقع همین تجربههای ذهنی و تخیلی است که انسان را به درک عمیقتر از خود و جهان پیرامون میرساند و به ما امکان میدهد تا از محدودههای زیستی خود فراتر برویم.
وی افزود: اگرچه انسان در بُعد جسمانی محدود است، اما توان خیالورزی و تفکر، او را از این محدودیتها رها میسازد و استمرار او را در مواجهه با رنج و ناملایمات ممکن میکند. ادبیات، در واقع تلاشیست برای گسترش مرزهای وجودی انسان.
رمضانی در ادامه با رد این نگاه که هنر امری اختصاصی و صنفی است، تأکید کرد که هنر، همچون هوایی که تنفس میکنیم، نیازی عمومی و انسانی است. به باور او، همه افراد با هر شغل و جایگاه اجتماعی، از پزشک و مغازهدار گرفته تا خانهدار و دانشآموز، به نوعی با هنر پیوند دارند و این پیوند، راهیست برای تابآوردن و معنا بخشیدن به زندگی.
او همچنین با اشاره به تأثیر عمیق خواندن بر رشد فکری انسان، خاطرنشان کرد: مطالعه آثار ارزشمند ادبی، نهتنها درک و تحلیل ما را از مفاهیم تقویت میکند، بلکه قدرت بیان و جزئینگری را نیز پرورش میدهد. کسی که با ادبیات عمیق مواجه میشود، دیگر همان فرد پیش از خواندن نیست و نگاهش به جهان دگرگون خواهد شد.
در پایان این نشست، شعرخوانی و داستانخوانی توسط اعضای انجمن اجرا شد و مقرر گردید از این پس هر ماه یک نشست شعر و یک نشست داستان با حضور استاد مهمان در قالب برنامههای انجمن ادبی آفتاب برگزار شود.