به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، به مناسبت پنجم مرداد، سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد و روز ملی کرمانشاه، برنامهای ویژه با حضور مربیان، والدین و اعضای نوجوان مراکز سهگانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسلامآباد غرب در محل نمایشگاه دائمی مرصاد در تنگه چهارزبر برگزار شد. این برنامه با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با رشادتهای دفاع مقدس اجرا شد.
بر همین اساس جمعی از مربیان و اعضای دختر و پسر مراکز شماره ۱، ۲ و ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسلامآباد غرب، در روز پنجم مرداد ۱۴۰۴ به مناسبت سالروز عملیات مرصاد، از نمایشگاه و یادمان تاریخی تنگه چهارزبر بازدید کردند. این مکان که به تنگه مرصاد معروف است، در ۲۵ کیلومتری غرب کرمانشاه و در جاده اصلی معروف به راه کربلا قرار دارد و یادآور یکی از حماسیترین نبردهای دفاع مقدس است.
برنامههای این روز شامل قرائت فاتحه به یاد شهدای عملیات مرصاد، بازدید از مکانهای تاریخی، نشانها و ادوات جنگی بهجایمانده از نبرد، معرفی وقایع تاریخی و اهمیت این روز توسط مربیان کانون، بودند که با استقبال اعضا و والدین مواجه شد.
نوجوانان در این بازدید از نزدیک با ادوات جنگی بهجایمانده از عملیات مرصاد آشنا شدند. در این نبرد که در پنجم مرداد ۱۳۶۷ رخ داد، نیروهای ایران موفق شدند با طراحی تاکتیکی برقآسا و بهرهگیری از نیروی زمینی و هوانیروز ارتش، ستونهای زرهی منافقین را در هم بکوبند. بر اساس گزارشها، در این عملیات بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر و دهها قبضه توپ و خمپارهانداز دشمن منهدم شد. منافقین با پشتیبانی ارتش عراق قصد داشتند در ۳۳ ساعت خود را به تهران برسانند، به تشریح رشادتهای رزمندگان اسلام در متوقف کردن این پیشروی پرداختند، اما مقاومت دلیرانه مردم و رزمندگان در تنگه چهارزبر این نقشه را نقش بر آب کرد.
منیژهالسادات حسینی، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در این مراسم بر اهمیت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه عملیات مرصاد نماد اقتدار ارتش و بسیج مردمی در حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بود، خاطرنشان کرد: این رویداد تاریخی باید به درستی به کودکان و نوجوانان انتقال یابد تا ارزشهای دفاع مقدس همواره زنده بماند. برنامههای کانون پرورش فکری با شعار "تابستونتو بساز" در حال اجراست که بازدید از چنین مکانهای تاریخی بخشی از این برنامهها برای آشنایی نوجوانان با تاریخ پرافتخار ایران اسلامی است.
وی با اشاره به اهمیت تاریخی عملیات مرصاد افزود: مراکز سهگانه اسلامآباد غرب در ادامه برنامههای خود، به همت مربیان فعال، کارگاههای آموزشی و هنری با موضوع دفاع مقدس برگزار کردهاند. از جمله برگزاری مسابقات نقاشی با موضوع رشادتهای مرصاد، خوانش شعر و داستانهای مربوط به دفاع مقدس، اجرای نمایشهای خلاق با محوریت وحدت و مقاومت و دیگر برنامههایی که آموزههای تربیتی ارزندهای را برای کودکان و نوجوان داشتند.
حسینی تأکید کرد: عملیات مرصاد الگویی برای مبارزه و هوشیاری در برابر توطئههای دشمنان است و باید این درسها به نسل امروز منتقل شود. «قرآن کریم میفرماید "إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصَادِ" که اشاره به این دارد که خداوند همواره مراقب اعمال ستمگران است». برنامههای فرهنگی مانند بازدید از یادمانهای دفاع مقدس، همچون تنگه مرصاد، نه تنها باعث آشنایی کودکان و نوجوانان با رشادتهای رزمندگان میشود، بلکه روحیه مقاومت و میهنپرستی را در آنان تقویت میکند.
سرپرست کانون استان در این زمینه خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری به عنوان مجموعه تخصصی کودک و نوجوان، رسالتی خطیر در غنیسازی اوقات فراغت با محتوای هدفمند دارد. وی همچنین به برنامههای تابستانی کانون تحت شعار "تابستونتو بساز" اشاره کرد و یادآور شد که این برنامهها با رویکردهای خلاقانه در حوزههای فرهنگی، هنری، ادبی و علمی طراحی شدهاند و کیفیسازی فعالیتها و توجه به پرورش استعدادهای اعضا از اولویتهای اصلی کانون است و مربیان مجرب استان در این مسیر نقش کلیدی ایفا میکنند.
حسینی رویکرد کانون را مبتنی بر آموزش غیررسمی و خلاقانه دانسته و اظهار داشت: این مجموعه با تکیه بر ارزشهای دینی و ملی، درصدد است تا کودکان و نوجوانان به نسلی مسئولیتپذیر و آگاه تبدیل شوند و در این زمینه فعالیتهای بسیاری اجرا شده و در دست اجرا هستند.
در همین راستا برنامه بازدید از تنگه مرصاد با دعای برای شهدا و تجدید میثاق با آرمانهای آنان به پایان رسید. بر اساس پیشبینیها و برنامهریزیهای انجام گرفته در کانون استان چنین برنامههایی در آینده نیز با ابتکاراتی بدیع ادامه خواهد یافت تا کودکان و نوجوانان بیش از پیش با ارزشهای دفاع مقدس آشنا شوند و آموزههای تربیتی مورد نیاز در جهت اهداف تعریف شده به نسل امروز انتقال یابد.