به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، ویژهبرنامه "دیدار با سرآشپزهای قصههای غذاهای تهران" باحضور جمعی از نویسندگان کودکان و نوجوان و بیش از ۸۰ نفر از اعضای فعال ادبی مراکز ۳، ۱۸ ، ۴۳، ۲۵ و ۱۵ روز سهشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴ در مرکز شماره ۳ کانون استان تهران برگزار شد.
این ویژهبرنامه با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با تازههای نشر حوزه کودک و نوجوان و با مشارکت انتشارات سیمای شرق در راستای برنامه سالیانه استان با عنوان میراث فرهنگی و پاسداشت روز ملی ادبیات کودک با محوریت تمرکز بر غذاهای اصیل ایرانی برگزار شد.
معصومه یزدانی نویسنده کتاب «هفت تا کاسه هفت تا خونه»، فاطمه سرمشقی نویسنده کتاب «من و بابا در یک روز کاملا" معمولی»، سمیرا قیومی نویسنده کتاب«نقشهی گنج کوفتهای»، زهرا خسروی نویسنده کتاب« من و مامانی و توت»، الهام تقیپور نویسنده کتاب«آرزوی عزیز» و زهرا جلاییفر نویسنده کتاب« دیگچه دمپختک» مهمانان ویژه برنامه سرآشپزهای قصههای غذای تهران بودند.
حسین تولایی مربی ادبی استان تهران به معرفی نویسندگان برای اعضا پرداخت و سپس آریان ناجی پور ، امیر عباس الیاسی، بهارگل تولایی و زینب کلهر از اعضای نوخوان داستان طنزی که برای معرفی کتاب ها و نویسندگان آماده کرده بودند قرائت کردند.
معصومه یزدانی در گفتگو با اعضا در مورد چگونگی نویسنده شدن گفت: « همیشه از کودکی به قصه گفتن علاقه داشتم و تمام وقایع کوچک و بزرگ را به قصه تبدیل می کردم و بعد سعی کردم به فکر قصه گفتن برای فرزندانم باشم».
فاطمه سرمشقی نویسنده دیگر این نشست در پاسخ به این سوال که چرا نویسنده شدید گفت: «از کودکی علاقهمند به گوش دادن بودم و حتی گاهی با فرزندم افرادی را که میدیدیم به حدس قصه زندگیشان میپرداختیم وبعد از مدتی فکر کردم که کاری به جز نویسندگی علاقه ندارم پس نویسنده شدم».
الهام تقیپور در پاسخ به این سوال اعضا که چطور موضوع برای نوشتن پیدا کردید گفت: «توجه به ابعاد دیگر اتفاقات و روزمرهگیهای زندگی هم میتواند به انتخاب موضوع برای نوشتن کمک کند».
سمیرا قیومی مربی ادبی استان و نویسنده دیگر این نشست افزود: «من خیلی زود حس کردم که بزرگ شدم و نباید بازی کنم و برای حفظ نشاط دوران کودکیام با خودم گفتم باید برای بچهها داستان بنویسم و با کلمات و افکارم بازی کنم و با این ابزار میتوانم تا همیشه برای بچهها قصه گفته و داستان بنویسم».
حسن تولایی نویسنده و مربی ادبی استان در ادامه نقطه نظرات نویسندگان افزود: «وقتی کسی مینویسد یک جهان تازه را خلق میکند و در آن دریچههای جدیدی را مییابد که با آن میتواند با کتابها، نویسندگان، غصهها و شادیها ارتباط گرفته و آنها را باهم درآمیخته و به جهان تازهای برسد و این خلق تازه را با دیگران به اشتراک بگذارد».
ویژه برنامه «دیدار با سرآشپزهای قصههای غذاهای تهران» با توجه به موضوع برنامه سالیانه کانون استان تهران با عنوان میراث فرهنگی با هدف آشنایی با غذاهای اصیل تهرانی و با کتابهایی با این مضمون به مدت دو ماه توسط مربیان ادبی مراکز ۳ و ۱۸ مورد نقد و بررسی قرار گرفت و در پایان در قالب دیدار با نویسندگان این حوزه و با اهدای جایزه به اعضای فعال پروژه کتابخوانی به کار خود پایان داد.