به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، جشنواره غذاهای سنتی ایران، پیونددهنده ذائقه و فرهنگ در هفته وحدت باحضور ۸۰ نفر از اعضای کودک و نوجوان و والدین روز شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۴ در مرکز فرهنگی هنری ۳۱ برگزار شد.
در ویژهبرنامه معرفی هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم (ص)، جشنواره غذاهای سنتی ایران، رویدادی دلنشین و رنگارنگ از همه اعضا و خانوادهها دعوت شد تا تا غذاهایی مانند انواع آشها، کلهجوش، میرزاقاسمی،کاچی ، دوپیازه، قیمه نثار، کشک و بادمجان و ... را که با فرزندان خود تهیه کردهاند را به مرکز آورده و با دیگران تقسیم کنند.
در حاشیه این برنامه شعرخوانی، معرفی کتاب و قصهگویی، معرفی آداب و رسوم و فلسفه غذاهای سنتی شهرهای ایران و همچنین بحث و تبادل نظر درباره اهمیت غذا در فرهنگ و سلامت اجرا شد.
اجرای نمایش آئینیسنتی خیمهشب بازی و اجرای موسیقیهای شاد محلی توسط اعضا نوجوان مرکز و پذیرایی از دیگر بخشهای جنبی این برنامه بود.
برگزاری این جشنواره به عنوان میراث فرهنگی کشور، تاکیدی بر این نکته حیاتی است که باید از این سرمایه ناملموس، که سینه به سینه و نسل به نسل به ما رسیده، با تمام وجود پاسداری کنیم. هفته وحدت یادآوری میکند که این غذاها، متعلق به یک ملت بزرگ هستند و گردهمایی برای چشیدن آنها، تمرینی برای همدلی و درک متقابل است. تنوع رنگارنگ غذاهای ایرانی، خود نمادی از تنوع فرهنگی و قومی ایران است که در کنار هم، یک تابلوی زیبای وحدت را میسازند.
این برنامه به کوشش فاطمه رمضانی مربی مسئول فرهنگی و پدیده فراهان نژاد مربی فرهنگی مرکز ۳۱ و باحضور رقیه ابراهیمپور کارشناس فرهنگی کانون استان تهران و با هدف حفظ و احیای میراث ناملموس فرهنگی، ترویج و تقویت “وحدت ملی” در هفته وحدت و همدلی، وحدت در طعم ها، همبستگی در دلها برگزار شد.