به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در این رویداد فرهنگی که یکی از جشنوارههای منطقهای کانون به شمار میرود قصهگویان استانهای البرز،خراسان رضوی، زنجان، کردستان، سیستانو بلوچستان، فارس، لرستان و گیلان با یکدیگر رقابت میکنند.
درآیین افتتاحیه این جشنواره محمود مروج مدیر هماهنگی اموراستانهای کانون ضمن قدردانی از میهمان نوازی کانون گیلان، از این استان به عنوان یک استان فرهنگی و موثر در تاریخ کشور یاد کرد و گفت: گیلان درمقاطع مختلف تاریخ کشورمان تاثیر بهسزایی در عرصهی فرهنگ، هنر و ادب این سرزمین داشته و دلیل اثبات این موضوع را میتوان حضور شعر و قصههایی با مضمون میرزا کوچک در فرهنگ مردم این منطقه و استانهای همجوار دانست که همچنان توسط مادربزرگها برای کودکان و نوجوانان نقل میشود.
وی در ادامه از برگزاری جشنواره قصهگویی به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی در در سطح کشور یاد کرد و افزود: امروز کانون به عنوان محور این فعالیت بینالمللی در کشور مطرح است و مربیان کانون استقبال خوبی از جشنواره قصهگویی کردهاند به طوری که 400 قصهگو از 200 مرکز در این رویداد با هم به رقابت پرداختند.
محمود مروج در بخش دیگری از صحبتهای خود از جشنواره قصهگویی به عنوان یک حرکت مهم فرهنگی یاد کرد که دارای عمق و وسعت قابل توجه است.
وی از تلاش کارشناسان و مربیان و نقش آنان در گسترش قصهگویی و عمقبخشیدن به این فعالیت قدردانی کرد و یادآور شد وسعت این حرکت فرهنگی به اندازهای است که امروز تمام کشور را در برگرفته است.
مدیر هماهنگی امور استانهای کانون همچنین تاکید کرد، رویکرد شانزدهمین جشنواره قصهگویی، استفاده از منابع بالای فرهنگی کشور است که از طریق بازنویسی و بازآفرینی قصههای کهن انجام میپذیرد.
ایوب نجفزاده مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان دیگر سخنران این مراسم نیز بابیان این مطلب که ادبیات کودک را میتوان یک تلاش هنرمندانه با استفاده از شیوههای مناسب و درخور فهم کودکان در راه رشد وتعالی فرهنگی نسل نوپای جامعه دانست، یادآور شد: یکی از ارکان مهم این ادبیات قصه وقصهگویی است که میتواند یکی از حلقههای مفقودهی ارتباط موثر بین معلم ومتعلم باشد و از این رو میبایست ارتباط آموزش و پرورش با کانون همواره به صورت مستمر برقرار باشد تا بتوان از تجربیات ارزنده مربیان کانون در مسیر تعلیم و تربیت بهترین بهره را ببریم.
در ادامهی جلسه دکتر محمد علی ثابت قدم شهردار رشت نیز ضمن تقدیر از برگزاری این جشنواره در کلان شهر رشت توسط کانون گفت: اگر ما به دنبال مدیریت شهری به معنای دقیق باشیم میبایست بر روی نسل آینده سرمایهگذاری کنیم و از طریق واسطههای فرهنگی مناسب بسیاری از هنجارهای اجتماعی را به نسل بعد منتقل کرده و جلوی بسیاری از معضلات اجتماعی را بگیریم. زیرا
حوزه شهری حوزه مدنی است که با اجتماع و فرهنگ درآمیخته شده است ودراین حوزه فکر وذهن، عنصرهای اصلی به شمار میرود.
درابتدای جلسه نیز نقی علیزاده مدیر کانون استان ضمن خوشآمد گویی به حضار دربخش اول صحبتهای خود به معرفی استان گیلان پرداخت و عنوان کرد که استان گیلان یکی از کوچکترین استانهای کشور بوده که از تراکم جمعیت بسیار بالایی برخوردار است. به طوری که در14700 کیلومتر مربع حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر ساکن هستند که از متوسط تراکم جمعیت در کشور بسیار بالاتر است.
وی درادامه به سوابق تاریخی استان اشاره کرد و گفت: گیلان دروازهی تمدن ایران است به طوری که آریاییها از گیلان وارد فلات ایران شدند وبعد از رنسانس در اروپا گیلان یکی از شاهراههای ارتباط غرب به شرق بود. مدیرکانون استان گیلان به سوابق مذهبی استان نیز اشاره کرد و گفت: گیلان پناهگاه امنی برای علویان و فرزندان معصومین بوده به طوری که مقام معظم رهبری فرمودند حکومت میرزا کوچک خان یک واحد مینیاتوری از جمهوری اسلامی است.
علیزاده دربخش دوم صحبتهای خود به جشنواره قصهگویی اشاره کرد و یادآور شد: این جشنواره اولین دوره خود را در این استان تجربه کرده و سپس به سطح کشور گسترش یافته است.
وی قصه را هنر بدون مرز نامید وافزود: از زمان پیدایش انسان قصه و قصهگویی با بشر همراه بوده است و تا ابد نیز این فعالیت همراه زندگی انسان خواهد بود اما از زمانی که فنآوری پا به عرصه گذاشته است، متاسفانه کمی با غفلت مواجه شدهایم. به همین منظور در کشور کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان با برپایی جشنوارههایی مانند جشنواره بینالمللی قصهگویی درصدد احیای این سنت ناب برآمده است.
این جشنواره با حدود 40 قصه گو از 8 استان کشور از تاریخ 10 دی ماه به مدت سه روز مجتمع فرهنگی،هنری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کشور برگزار می شود.
همزمان نیز شهر بندرعباس میزبان یکی دیگر از جشنوارههای منطقهای قصهگویی است و دو جشنواره دیگر نیز روزهای 17 و 25 دی در کرمانشاه و بوشهر برگزار میشود.
برگزیدگان این 4 رقابت نیز در مرحلهی نهایی جشنواره که طی روزهای 28 بهمن تا 1 اسفند در تبریز برگزار میشود، شرکت میکنند.