به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این بخشی از سخنان مدیرعامل کانون و رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره رضوی در مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان این جشنواره است که صبح روز 12 مرداد در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون برگزار شد.
علیرضا حاجیانزاده خاطرنشان کرد: استفاده از قالب های متنوع ادبی و هنری و ورود به عرصه های نوین ارایه پیام در فعالیتها و برنامهها، مبنای ورود به اینگونه جشنوارههاست و مراکز فرهنگی و هنری کانون باید به عنوان محلی برای فرایند اصلی برگزاری جشنوارهها در نظر گرفته شود و با فعالیتهای کتابخانهای ما هماهنگ باشند.
مدیرعامل کانون افزود: جشنواره رضوی که امروز مرکزیت بحث ماست، یکی از نمادسازیهای ما در جهت ارایه اهداف، سیاست ها و برنامههای مان در خصوص دستیابی به روش های تربیتی ماست.
به گفته این مقام مسوول، توجه به این روش تربیتی که خداوند ما را به سوی آن هدایت کرده که محبت بهترین روش برای ورود به حوزه های تربیتی کودک و نوجوان است ضروری است و ما باید در برنامه های مذهبی کانون و در خلق آثار ادبی و هنری مذهبی به این موضوع توجه کنیم. البته ما معتقدیم بصیرت زاییده تفکر است و احساساتی مورد نظرمان است که بن مایه آن آگاهی باشد.
رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره رضوی افزود: جهان امروز، برههای سرنوشتساز از تاریخ بشریست. در حقیقت جوامع انسانی در حال باز تعریف هویت خود برای ورود به فصل نوینی از حیات انسانی هستند. این باز تعریف حاصل تحولات شگرفی است که چهره جهان و زندگی انسان را در 50 سال اخیر بارها دگرگون کرده است.
حاجیانزاده معتقد است: نسل آینده بشری یعنی کودکان و نوجوانان امروز در شرایطی در حال بالندگی هستند که جهان عرصهی ارایه نگرشها و عقاید متعدد و همچنین لبریز از فرصتها ، تهدیدها و چالشهاست.
مدیرعامل کانون در عین حال گفت: امروز فرصتی گرانبها برای رهبری فکری جهان فردا در اختیار ماست. وی در ادامه تصریح کرد: امروز ما به عنوان کشور و ملتی که تفکر شیعه را در جهان نمایندگی می کند باید وظیفه تربیت نسل آینده را به عهده بگیریم.
رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره رضوی همچنین اضافه کرد: اما این که ما در برنامه های تربیتی و ارایه این تعالیم مذهبی به کودکان و نوجوانان کدام روش را برگزینیم جای بحث دارد. اصولا دو نگرش در این خصوص وجود دارد نخست نگرش فلسفی و استدلالی است. به این معنا که ما برای تعلیم و تبلیغ مفاهیم مذهبی کودکانمان شیوه های استدلالی و چیستی را به کار بریم و به اقامه دلیل و برهان بپردازیم. و نگرش دیگر، که به دیدگاه عرفانی ما نزدیک است و مبتنی بر روانشناسی تبلیغ است، این که باید به تجربه های دینی توجه کنیم و در جهت گسترش و بسط این دیدگاه حرکت کنیم. که تجربه های دینی با زندگی انسان سازگار است یعنی گسترش این باور که احساس مذهبی ریشه در نهاد انسان دارد و احساس دینداری ما با احساس های شخصی و دنیوی ما در یک جهت حرکت می کند و تعارضی در آن نیست.
وی یادآور شد: این نگرش که پرورش فطرت انسانی است و ریشه آن، وجود باور در فهم مذهب است بسیار مهم است و می تواند ما را در جهت ارتقا شخصیت مذهبی کودکان کمک کند.
حاجیانزاده اظهار امیدواری کرد که وجود مبارک امام رضا(ع) و عنایت آن حضرت به ارادتمندان و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت، گام های ما را در این مسیر مستحکم تر کند و هرسال شاهد گسترش بیشتر و تاثیر افزون تر این فعالیت ها در جامعه کودک و نوجوان کشور باشیم.
برگزیدگان رضوی معرفی شدند
بر همین اساس برگزیدگان کودک و نوجوان جشنواره رضوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسمی مورد تجلیل قرار گرفتند.
در این مراسم از صاحبان 12 اثر که از سوی داوران موفق به کسب رتبهی اول شده بودند با اهدای جوایزی شامل: تندیس جشنواره، لوح تقدیر، نشان ویژه رضوی و کمکهزینه سفر زیارتی مشهد مقدس قدردانی شد.
بر اساس این گزارش محسن فضلی دبیر کارگروه کودک و نوجوان جشنواره ملی رضوی در این مراسم گفت: از سال 1389 کانون جشنواره کودک و نوجوان رضوی را با هدف پیوند معارف اسلامی و فرهنگ رضوی و گسترش این فرهنگ بین جوانان و کودکان برگزار کرده است.
فضلی یادآور شد: جشنواره رضوی در سال 1389 با 2 موضوع قصهگویی و نشریهنگاری رضوی در کانون آغاز به کار کرد و ابتدا با شور و اشتیاق فراوان برگزار شد و مورد استقبال آحاد کانونی قرار گرفت و در سال دوم یعنی سال 1390 نیز به 8 جشنواره و در سال 91 به 16 جشنواره رضوی ارتقا یافت.
وی تصریح کرد: با افزوده شدن جشنوارهها کیفیت این جشنواره افت کرد در نتیجه تصمیم بر آن شد که جشنواره به پایه اصلی یعنی یک جشنواره با 8 موضوع برسد و این اجبار از کتابخانههای کانون برداشته شد تا روند کار آرام و با کیفیت انجام شود.
فضلی گفت: بازنگری در این جشنواره با تغییر تیم مدیریتی در کانون مصادف شد و این شائبه را ایجاد کرد که این ویرایش، ناشی از نگاه جدید مدیریتی در کانون است در صورتی که این تغییر براساس یک کار پژوهشی و جامعه آماری مناسب در بین مربیان مراکز و مسوولان کانون انجام گرفت.
وی ادامه داد: شیوه برگزاری جشنواره را تا جایی که مقدور بود اصلاح کردیم و روند کار را بررسی کرده تا به کیفیت و منش کار لطمهای نزند.
فضلی تصریح کرد: در فعالیتهای کانون آمار مهم نیست بلکه عملکردها و کیفیت کار برای ما مهم است. در سال 93 این جشنواره 51 هزار شرکتکننده داشت و 43 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
کد خبر: 233050
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
- چاپ
جشنواره رضوی عرصه مناسبی برای ظهور و بروز و نمایش توانمندیهای هنری و ادبی کودکان و نوجوانان به افکار عمومی است.