به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینلملل کانون، سیدسعید میری لواسانی مدیر مجتمع آموزشی نابینایان پسرانه شهید محبی با حضور در غرفه کانون در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اعلام این مطلب گفت: اگر در کشور ما قانونی تصویب شود که در کنار چاپ هر کتاب، سی دی آن نیز تولید و به بازار ارایه شود، می توان انتظار داشت که نابینایان هم بتوانند همانند دیگر افراد جامعه، تا حدی از امکانات مطالعاتی بهره مند شوند.
وی با یادآوری این نکته که تعدادی از ناشران کتاب در دنیا همراه با چاپ کتاب، اقدام به تولید سی دی صوتی همان اثر میکنند، از کانون به عنوان یکی از ناشران حامی نابینایان در کشور یاد کرد و افزود: کتاب برای نابینایان معمولا به دو شکل بریل و صوتی منتشر می شود، اما مطالعه به معنای واقعی باید با خواندن همراه باشد و از راه شنیدن، شاید آن لذت را نداشته باشد. زیرا توجه و تمرکز هنگام خواندن بیشتر از زمان شنیدن است. اما از آنجا که امکان چاپ همه کتابها برای نابینایان به صورت بریل سخت و دشوار است، لذا ناچار هستیم که آن را به صورت صوتی هم انتشار بدهیم تا دسترسی این قشر از جامعه به کتاب بیشتر باشد.
وی با قدردانی از کانون به خاطر توجه به حوزه مطالعاتی نابینایان، از دیگر ناشران نیز خواست تا شرایطی فراهم کنند که خلا مطالعاتی این گروه از افراد جامعه تا حدی برطرف شود و نابینایان هم بتوانند به کتابهای بیشتری دسترسی داشته باشند.
لواسانی در ادامه به ضرورت گسترش فرهنگ مطالعه در خانوادهها اشاره کرد و گفت: اگر در خانوادههای ما شوق مطالعه وجود داشته باشد، دیگر کسی منتظر نمیماند تا اول مسوولان برای چاپ و انتشار کتاب اقدام کنند و سپس آنان در اندیشه تامین منابع مطالعاتی برای فرزندان خود باشند. ما باید فرزندانمان را به مطالعه و استفاده از امکانات کتابخانهها ترغیب و تشویق کنیم. کانون در این ارتباط مراکز فراگیر را برای کودکان و نوجوانان نابینا، ناشنوا و دیگر افراد نیازمند در این حوزه راه اندازی کرده و باید همه تلاش کنند تا این نوع کتابخانهها و مراکز در کشور گسترش پیدا کند.
مدیر مجتمع آموزشی شهید محبی از بهبود و افزایش کیفیت دستگاهها و امکانات چاپ بریل برای نابینایان نسبت به دهههای گذشته یاد کرد و از ناشران خواست تا همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به این مهم بیش از پیش توجه داشته و آثار بیشتری را برای این گروه از مخاطبان روانه بازار کنند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که کانون، روند تولید و انتشار کتابهای بریل را حفظ کرده و حتی آن را افزایش بدهد و علاوه بر کتاب، محصولات دیگری مانند تقویم را هم برای نابینایان چاپ و منتشر کند.
سعید لواسانی که از سالها تجربه مدیریت مدارس نابینایان در تهران برخوردار است، همچنین پیشنهاد کرد، آموزش و پرورش با اجرای طرح تلفیق مدارس نابینایان و دیگر دانش آموزان، این فرصت را فراهم کند تا بچههای عادی و بینا در مدارس نابینایان تحصیل کنند. زیرا اغلب معلمان مدارس نابینایان، خودشان بینا بوده و از توانایی آموزش به نابینایان و افراد بینا در کنار هم برخوردار هستند و انجام چنین کاری، باعث ایجاد ارتباط بیشتر میان نابینایان و دیگر افراد شده و حضور آنان را در سطوح مختلف جامعه تسهیل می کند.
وی همچنین به کانون پیشنهاد داد تا به صورت نمادین، یک عنوان کتاب کوچک و کم حجم ویژه کودکان را در دو شکل و قالب بریل و خط بینا، چاپ و منتشر کند. چنین کتابی میتواند به ارتباط نزدیکتر افراد بینا و نابینا در یک خانواده کمک شایانی کند.
کد خبر: 242081
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۶
- چاپ
مدیر مجتمع آموزشی نابینایان پسرانه شهید محبی، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان تنها موسسه انتشاراتی که به طور متنوع و مستمر، کتاب برای نابینایان منتشر می کند، یاد و قدردانی کرد.