به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، محسن حموله رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی در این نشست گفت: بعد از برگزاری سومین جشنواره ملی اسباببازی تاکنون پنج نشست تخصصی با همکاری کمیتهی علمی جشنواره در حوزههای مختلف برگزار شده و توانستیم با نظرسنجیها و ارزیابیهایی که صورت گرفت بیش از 150 چالش پیشروی تولید و عرضهکنندگان را شناسایی کنیم.
وی افزود: از میان این چالشها موضوع توزیع و پخش اسباببازی در کشور از جمله مسایل مهمی بود که در این نشست به بررسی آن خواهیم پرداخت.
رییس دبیرخانهی شورای نظارت بر اسباببازی ادامه داد طرحی با عنوان ثبتنام فروشندگان اسباببازی از خرداد96 در این شورا آغاز شد و اگرچه به خاطر نبود اتحادیه مستقل در این حوزه با مشکلات زیادی مواجه بودیم اما تاکنون 950 فروشگاه در سامانهالکترونیکی دبیرخانه ثبتنام کردهاند که امیدواریم با بررسیهای صورت گرفته بتوانیم این طرح را تکمیل کنیم.
حموله با اشاره به ارزیابیهایی صورت گرفته از سوی توزیعکنندگان در این بخش یادآور شد درحال حاضر بر اساس آمارهای غیر رسمی در سطح کشور بیش از 12هزار فروشگاه اسباببازی کار عرضه این محصولات را انجام میدهند که از این تعداد بیش از یکهزار مرکز عرضه اسباببازی در شهر تهران وجود دارد.
وی در پایان صحبتهای خود به برخی از چالشهای مهم اشاره کرد و اظهار داشت: نبود اتحادیه مستقل در صنعت اسباببازی، نبود تبلیغات مناسب، شرایط توزیع نامناسب، قاچاق و واردات غیر قانونی، گرانی و قیمت تمام شدهی بالا تولیدات داخلی، هزینه زیاد چاپ و بستهبندی برای تولیدکنندگان کوچک و... از جملهاین مشکلات و چالشهایی است که باید زودتر راه چارهای برای آن اندیشیده شود.
در ادامه این نشست که با حضور تولیدکنندگان، طراحان، توزیع کنندگان و دیگر دستاندرکاران این حوزه برپا شد. حاضران به بیان راهکارها و پیشنهادهای خود برای بهبود شرایط حوزه توزیع و پخش اسباببازی پرداختند.
نمازی یکی از تولیدکنندگان سرگرمیهای آموزشی در این نشست به نبود زبان مشترک میان تولیدکننده و توزیع کننده اشاره کرد و گفت: به اعتقاد من اگر توزیعکنندهها از دل تولیدکنندگان بیرون بیایند شاید بهتر مشکلات این حوزه آشنا باشند و بتوانند کمک کنند تا برخی موانع رفع شود.
وی همچنین افزود معضل دیگر این است که اسباببازی در کشور ما اولین چیزی است که از سبد خانوار حذف میشود و این مهم نیز نیازمند فرهنگسازی است.
جوانشیر بنیاب طراح اسباببازی و پیشکسوت این حوزه نیز در سخنانی بر ایجاد وفاق ملی برای همآوایی و همنوایی در حوزه اسباببازی در کشور تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم افق بلند مدتی را در این حوزه ترسیم کنیم تا به راهکارهای مشترک میان تولیدکننده و توزیع کننده دست پیدا کنیم.
سیامک محیالدین تولید کننده اسباببازیهای چوبی در کشور نیز در ادامه خاطرنشان کرد: برای ایجاد وفاق ملی باید مرکزی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان یکی از مراکز مهم عرضه در کشور و مورد اعتماد عموم مردم و به عنوان متولی این بخش برنامهریزی کند تا تولیدات باکیفیت و مناسب داخلی راحتتر در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
وی اضافه کرد اگر تولید کننده اطمینان داشته باشد که مرکزی وجود دارد که محصولاتش را میتواند حتی به شکل امانی در اختیار او قرار دهد تا به دست مخاطب برساند با خاطر آسودهتری دست به تولید با شمارگان بالاتر میزند.
حسینزاده طراح بستههای آموزشی و سرگرمی نیز بزرگترین مانع سر راه خود را توزیع تولیدات خود عنوان کرد و گفت: امروز متاسفانه قیمتی که توزیعکنندگان پیشنهاد میکنند از قیمت تمام شده محصول نیز کمتر است.
وی همچنین هزینهی بالای چاپ و بستهبندی را از دیگر مشکلات این حوزه دانست و خواستار تدبیری برای راهاندازی مرکزی برای طراحی و بستهبندی اسباببازیها برای پایین آوردن هزینههای این بخش شد.
میرمحمد صادقی تولیدکننده اسباببازیهای کاغذی نیز خواستار برپایی نشستهای مشترک با توزیعکنندگان برای آگاهی از دیدگاهها و پیشنهادهای آنها و درمیان گذاشتن نظرهای دو طرف برای شفافیت بیشتر و دستیابی به راهکارهای مناسب در این بخش شد.
محمدحسین فائزی، دیگر دستاندرکار این حوزه نیز با اشاره به اینکه بسیاری از پیشنهادهای ارایه شده در عمل امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من باید تدبیری اندیشید و با الگوگیری از شبکههای توزیع در حوزه کتاب، پوشاک، نوشتافزار و... برای این پخش نیز شبکه توزیع راهاندازی کرد.
وی همچنین در دسترس نبودن بانکهای اطلاعاتی حوزه اسباببازی برای تولیدکنندگان را از دیگر مشکلات این بخش دانست که باید در این زمینه نیز تدبیر لازم اندیشیده شود.
در بخشی از این نشست یکی از توزیعکنندگان به معرفی شبکه توزیع خود و معرفی پایگاه اینترنتی فروش اسباببازی خود پرداخت و خواستار همکاری بیشتر تولید کنندگان برای فروش محصولات خود از طریق این فضا شد.
در این جلسه طرحی از سوی محمدحسین نخچی مدیرعامل شرکت مهارت افزا و از اعضای هیات موسس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی برای ایجاد شبکه توزیع ارایه و به بحث و بررسی گذاشته شد و حاضران دیدگاههای خود را دربارهی چگونگی ایجاد چنین شبکهای بیان کردند.
شناخت نیازهای روز بازار این حوزه، دریافت بازخوردهای محصولات تولید شده، تبلیغات بیشتر برای معرفی محصولات تولیدکنندگان، توجه به حوزه بازاریابی فرهنگی و اجتماعی و تسریع در تشکیل انجمن صنفی تولیدکنندگان اسباببازی از دیگر مباحثی بود که در این نشست از سوی حاضران مطرح و در مورد آنها بحث و بررسی شد.
نشست همفکری و همافزایی در زمینه پخش و فروش اسباببازی روز 27 دی 96 از سوی شورای نظارت بر اسباببازی در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون در خیابان حجاب تهران برپا شد.