تولید اسباب‌بازی در ایران نیازمند حمایت‌های حاکمیتی است

یک تولیدکننده اسباب‌بازی با اشاره به عدم وجود رشته دانشگاهی در این حوزه در ایران گفت: تولید اسباب‌بازی در کشور منجر به رونق تولید داخلی می‌شود که نیازمند حمایت‌های حاکمیتی است.

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون شایان فروزنده‌دل با بیان این مطلب اظهار کرد: ما نیازمند طراحانی هستیم که اسباب‌بازی‌های جدید طراحی کنند و تولیدکنندگان نیز به‌تبع آن، اسباب‌بازی‌هایی را به دست مردم برسانند که رنگ و بوی ایرانی و اسلامی داشته باشد و به عبارتی با فرهنگ ما عجین باشد.

وی افزود: شورای نظارت بر اسباب‌بازی و مرکز سرگرمی‌های سازنده کانون، رویدادهایی همچون ایده‌آزاده را راه‌اندازی کرده تا افرادی که در این زمینه علاقه‌مند هستند حمایت و شناسایی و به بازار کار معرفی کنند و در این حوزه بتوانند شروع به کار کرده، قلم زده و طرح‌هایی را ارایه دهند و با انتخاب بهترین ایده‌ها، جامعه صنعت اسباب‌بازی در کشور بتواند مسیر رو به رشدی را برای آینده داشته باشد.

فروزنده‌دل خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهایی هستند که سالانه بالغ بر ۴هزار اسباب‌بازی طراحی و تولید می‌کنند و در دنیا هر سال بیش از ۱۲۰هزار اسباب‌بازی تولید می‌شود اما متاسفانه در کشور ما تعداد تولید اسباب‌بازی‌های جدید کمتر از ۱۰۰۰ عدد است که از این تعداد هم بخشی از آن کپی اسباب‌بازی‌های خارجی است بنابراین در این زمینه باید به صورت استارت‌آپی وارد شویم تا علاقه‌مندان،  طراحان و تولیدکنندگان در این حوزه بتوانند گام‌های موثری برای صنعت اسباب‌بازی بردارند.

وی با اشاره به این‌که متاسفانه در ایران رشته دانشگاهی اسباب‌بازی وجود ندارد، در صورتی که در خارج از ایران شغل محسوب می‌شود، افزود: رویداد ملی ایده‌آزاد در اسباب‌بازی امکانی را فراهم کرده که افراد با شرکت در این فعالیت‌ها، مسابقه‌ها و جشنواره‌ها استعداد خود را به جامعه نشان دهند و افراد علاقه‌مند در این حوزه شناسایی و وارد کار شوند و به عبارتی تعداد تولید اسباب‌بازی‌های ما در ایران نیز با آموزش این گروه جوان در آینده گسترش یابد و برای صادرات اسباب‌بازی برنامه‌ریزی کنیم که این امر هم‌پوشانی با رونق تولید داخلی دارد.

مشاور دبیر چهارمین جشنواره ملی اسباب‌بازی عنوان کرد: از صنعت اسباب‌بازی در کشور ما باید حمایت‌های حاکمیتی شود تا این اسباب‌بازی به عنوان محصول فرهنگی شناخته شود همچنین ضرورت دارد تا دولت و مجلس قوانینی را برای فراهم کردن فضاهای مناسب تولید و ارایه تسهیلات برای طراحان و تولید کنندگان اسباب‌بازی فراهم کنند.

فروزنده‌دل یادآور شد: انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی حدود ۱۲۰ عضو دارد اما با توجه به این‌که کشور ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد باید بگوییم که این تعداد بسیار کم است و حداقل باید ۱۰ برابر شود بنابراین افراد خلاق متعهد باید جذب این صنعت شوند تا بتوانیم اقدام‌های موثری در خصوص تولید داخلی اسباب‌بازی برای کودکان و نوجوانان میهن داشته باشیم.

دومین رویداد ملی ایده‌آزاد روز ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =