بهگزارش اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل کانون، فرهاد فلاح در ابتدای این نشست گفت: استعدادیابی کودکان و نوجوانان به مجموعه فعالیتها و اقدامهایی گفته میشود که شامل کشف و شناسایی تواناییهای نهفته برای شکوفایی و تبدیل آنها به مهارتهای کارآمد است. این کار علاوه بر ایجاد حس رضایتمندی خود کودک و نوجوان، باعث بهرهوری استعداد آنها برای جامعه نیز میشود.
وی با بیان اینکه کانونها باید در این مقطع زمانی فارغ از رفتارهای کلیشهای تصمیمهای درست اتخاذ کنند، خاطرنشان کرد: وظیفه کانونیها کشف استعداد و پرورش آن در زمینه رشد کودکان و نوجوانان است همانطور که در اساسنامه کانون چنین چیزی آمده است. باید تمرکز بیشتری روی کشف استعدادها داشته باشیم.
فلاح، با اشاره به لزوم ترسیم مسیر توسعه فردی و پیشرفت و فراهمسازی شرایط رشد کودک و نوجوان افزود: نیروی انسانی، مهمترین سرمایه هر کشور است و ما برای تربیت نیروی انسانی از اکنون نیازمند ریلگذاری هستیم.
نسل آینده شاعران و فعالان ادبی کشور در کانونها تربیت شوند
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه صحبتهایش گفت: ما باید نسل آینده شاعران و فعالان ادبی را در مراکز فرهنگی هنری کانون تربیت کنیم و هرگونه کوتاهی در این کار باعث میشود که در آینده دچار خسران شویم.
وی استعدادیابی را از جمله اهداف برگزاری این اردو برشمرد و تصریح کرد: قرار است با برنامهریزی در کانالهای تخصصی کودک و نوجوان، برگزیدهها از سوی مربیان کانون شناسایی شوند؛ البته ما متولی همه کودکان و نوجوانان مستعد هستیم و باید استعدادهای برتر استانها شناسایی شوند.
لزوم داشتن بانک اطلاعاتی از استعدادهای برتر
فلاح، با بیان اینکه استعدادیابی یکی از مهمترین اقدامهایی است، که میتوان برای شکوفایی نسل کودک و نوجوان و بهرهوری بهینه از نیروی انسانی انجام داد، افزود: کودکان و نوجوانان هر کدام در زمینهای استعداد و خلاقیت دارند که باید با شناسایی استعداد آنان، برای شکوفاییشان گام برداشت.
وی افزود: پیشنهاد من به کارشناسان و مربیان ادبی این است که در استانها همایشهای ۲ تا ۳ روزه ادبی برگزار کرده و کودکان و نوجوانان مستعد را در این دورهها شناسایی کنند، البته به عقیده من مربیان کانون باید یک بانک اطلاعاتی از استعدادهای برتر استان خودشان داشته باشند.
تلاشهای کودکان و نوجوانان را تحسین کنید
فلاح گفت: توصیه من به مربیان کانون این است که به والدین تاکید کنند، که درصورت کشف استعداد ناب فرزندان در یک زمینه خاص استعداد نابی دارند و با مشاهده تلاش آنان، اهمیت و ارزش سختکوشی و پیشرفت آنها را بشناسند و مسیر رشد این کودکان و نوجوانان را با کمک مربیان پرورشی فراهم کنند.
وی اضافه کرد: چون مقصد نهایی بنده و همه همکارانم در این حوزه، شناسایی استعدادهای بالقوه کودکان جامعه هدف و به بالفعل در آوردن ظرفیتهای آنها است در این راستا تمام توان خود را به کار میبریم.
او همچنین با آگاهی افزونتر از خواستههای کارشناسان مسئول، کارشناسان و مربیان ادبی حاضر در آیین افتتاحیه اردوی افتتاحیه باشگاه رویش استعدادهای ادبی نوجوان، به تشریح اقدامهای کانون برای ایجاد فرصتهای معیشتی و شعلی همکاران پرداخت.
این اردو، از یکم تا سوم آذر سال ۱۴۰۲ در دهکده ساحلی بندر انزلی استان گیلان برگزار شد.