کد خبر: 343961
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
بازدید 3855
آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

اعضای کانون همدان در روز همدان و زادروز دانشمند جهان، بوعلی سینا با حضور در آرامگاه او این روز را گرامی داشتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، همدان شهری زیبا در دامنه الوند همیشه استوار قدیمی‌ترین شهر ایران و از کهن‌ترین شهرهای جهان است که قدمت آن به بیش از 3 هزار سال می‌رسد. گویا از زمانی که ایران بوده و زیست ایرانیان همدان هم بوده و همیشه موردتوجه اقوام و سلسله‌های شاهان.

همدان شهری پر آوازه در دل تاریخ این سرزمین که خاکش هنرپرور، دانش پرور، پهلوان پرور، عالم پرور و شهید پرور است و برای قدمتی که ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران کهن دارد  و سالها محل استقرار نخستین نهادهای اداری-سیاسی ایران باستان بوده عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران به همدان داده شد و امسال نیز بعد از سالها تأخیر هگمتانه سربلندش که تاریخ ایران در نهفته است به ثبت جهانی رسید.

اما آنچه همدان را متمایزتر می‌کند وجود آرامگاه بوعلی سینا، دانشمند و فیسوف بزرگ جهان است که در این خاک آرمیده و یکم شهریور را به واسطه زادروز بوعلی‌سینا،حکیم هزاره‌ها به عنوان روز همدان نامگذاری کرده‌اند و این روز نام زیبای همدان به طور رسمی در تقویم رسمی کشور ثبت شد که این اتفاق شایسته در کنار ثبت جهانی هگمتانه را نیز باید به فال نیک گرفت‌.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

کانون پرورش فکری استان همدان در راستای هویت بخشی و توجه به تمامی داشته‌هایمان در این سرزمین و گرامیداشت و ارج نهادن به آنها امروز در زادروز بوعلی سینا ویژه برنامه روز همدان را در آرامگاه بوعلی سینا با حضور بیش از 100 نفر از اعضا و مربیان خود برگزار کرد.

بچه‌ها در حیاط آرامگاه جمع شدند و بعد بازدید از موزه آرامگاه و مقبره شیخ الرئیس صورت گرفت و کارشناس میراث برایشان از بوعلی سینا و خدمات او به بشریت گفت.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

صندلی‌ها در سایه درختان همیشه صبور و مهربان آرامگاه بوعلی چیده شد و بچه‌ها یکی یکی روی صندلی خود نشستند. برنامه با قرائت قرآن و سرود ملی آغاز شد. همه به احترام پرچم کشور ایستاده در کنار مقبره بوعلی سینا سرود ملی را زمزمه کردند.

بخش ویژه برنامه پرده‌خوانی همدان بود که توسط مربیان هنری کانون سحر مرامی و اعظم خسروی نقاشی شده و حالا بر روی استند نصب شده بود که مربیان هنرمند دیگر کانون نوشین بیگلریان و فریبا عزتی با گویش همدانی، همدان را در قالب یک نمایش اجرا کنند.

معرفی بخش بخش همدان که بر روی پرده ترسیم شده بود آغاز شد. 

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

عزتی ابتدا با شعر همدان شروع کرد:

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

عِینِهو باغِ بهشتِ مینه رویاس هِمِدان

خاک دامنگیرشِ هیجای دنیا نِداره

قهرِمان پروِره خاکش،آره،اینجاس، هِمِدان

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

و بعد با لهجه زیبای همدانی ادامه داد: بچه ها همدان ما بیشتر از هزار و 800 مکان دیدنی تاریخی، طبیعی و تفریحی دارد و هیچ شهری مثل همدان نیست. همدان بوعلی سینا دارد که در بخارا در قرن چهارم به دنیا آمد و بعد از سالها زندگی به همدان مهاجرت کرد و بعد از سالها زیست در همدان در این جا چشم فرو بست. بوعلی سینا حدود ۴۵۰ کتاب و مقاله دارد که ۲۴۰ مورد آنها حفظ شده‌اند، از این میان ۱۵۰ کتاب در مورد فلسفه و ۴۰ کتاب نیز در مورد علم پزشکی است. کتاب‌ شفا به‌عنوان دایرة‌المعارف علم و فلسفه و همچنین کتاب قانون به‌عنوان دایرةالمعارف علم پزشکی از یادگارهای ارزشمند این دانشمند بزرگ است که برای مدت‌ها مرجع و منبع تمام پزشکان دنیا بوده و هست.

نوبت به مجسمه شیرسنگی و در معرفی آن گفت: روزگاری از این شیرها دور تا دور شهر بوده و نماد قدرت و نگهداری از شهر بوده و اکنون یکی از آنها موجوده و در میدانی به همین نام نگهداری می‌شود که این مجسمه تاریخی داستان‌های عجیب بسیاری دارد که از مادربزرگها بپرسید.

بعد به دره مراد بیگ رسید و گفت: بچه‌ها دره مراد بیگ یک جای خیلی خوش آب و هوا همدان محسوب می‌شود که تابستان‌های خنکی دارد و پاییز آن به خاطر داشتن باغ‌های آلبالو و گیلاش هزار رنگ شده و بسیار زیبا است.

عزتی تپه هگمتانه را روی پرده نشان داد و در معرفی آن گفت: هگمتانه وسیع‌ترین تپه تاریخی ایران یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری ایران و همدان شناخته  شده و امسال این اثر باستانی ثبت جهانی شد و ما باید به خاطر این موضوع به شهر خود ببالیم و به آن افتخار کنیم و داشته‌های خودمان را دوست داشته باشیم. این شهر باستانی معماری خاص و عجیبی دارد که هر بیننده ای را خیره می‌کند. در این شهر کانال‌های آب‌رسانی، استفاده از آجرهای مربع‌شکل و منظم و معابر مفروش وجود دارد که بخشی از شگفتی‌های معماری این شهر هستند و در حفاری‌های انجام شده در این تپه، چندین لوح زرین به نام‌های داریوش دوم، اردشیر دوم و … کشف شده است.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

بعد از تپه هگمتانه به آرامگاه بابای همدان رسید خفته در میدانی به همین نام که رباعیاتش دلنشین است و قدیم ترهای همدان رباعیاتش را از بر بودند. 

عزتی گفت: همدان به خاطر داشتن باباطاهر، بوعلی سینا، عین القضات و ...مظهر حکمت، فلسفه، طب، عرفان، عشق، شعر و ادبیات کشور است که باید در معرفی آن همه تلاش خودمان را بکنیم.

این کارشناس قصه و قصه‌گویی به گویش همدانی به شهر جهانی سفال، لالجین رسید و خطاب به اعضا ادامه داد: شهری که به هر طرف نگاه می کنی فقط ظرف‌های خوش آب و رنگ سفال می‌بینی و استادهای سفالگری که مشغول کار هستند و با دستان هنرمند خود آثار زییایی را خلق می‌کنند و این آثار به همه جای ایران و حتی جهان صادر می‌شود و این شهر جذاب برای همه گردشگران است.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

بعد از معرفی جای جای همدان از روی پرده نوبت به پرده‌خوانی سنا طهماسیان، عضو قصه گوی کانون به گویش همدانی رسید که قصه «دیگه می گله درش ر پیدا میکنه»برای بچه‌ها تعریف کرد.

نقالی آرام غفوری محب عضو فعال و هنرمند مرکز شماره 3 همدان بخش دیگری از برنامه بود که با صدا و صلابت خودش برای بچه ها داستان اکوان دیو و رستم را بیان کرد.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

سپس مربیان کانون از مطالب پرده‌خوانی برای بچه‌ها سوالاتی را طرح کردند و به 10 نفر که جواب درست دادند جوایزی را اهدا کردند و اعضای کانون همدان در کنار آرامگاه بوعلی سینا روز همدان و زادروز بوعلی سینا را گرامی داشتند.

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

اُنجا که میگن عین جِنانه هِمِدانه
خوشگلتر ا شیش دانگِ جِهانه هِمِدانه

حافظ میگه خال رخ هفت کشوِرِه شیراز
خال رخ دنیا نیمیدانه هِمِدانه

آخِرِ قِشَنگتِرین شَرای دنیاس هِمِدان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =