اولین نشست مجازی دوره تربیت عاطفی در سراسر کشور برگزار شد

نخستین نشست مجازی با موضوع تربیت عاطفی با بررسی کتاب های تربیتی توسط مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان ویژه مربیان، معلمان و علاقمندان استان های سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون استان کرمان، اکبر خدادادی  در این نشست در ابتدا جهت صورت بندی بحث به ارائه تعاریفی از دو کلید واژه "تربیت وعاطفه" پرداخت و هدف را در تربیت عاطفی پرورش، و شکوفاسازی عواطف، احساسات و هیجانات فراگیران به منظور جهت‌دهی به سوی مسیر صحیح دانست تا «متربی» با اراده و اختیار و رغبت باطنی در این ساحت تربیت شود.

بنابر این خبر؛ اکبر خدادادی گفت: مدخل بحث تربیت عاطفی اشاره به مرکزیت فرمان‌روایی جسم و کنترل رفتار یعنی مغز و دل است.

وی در ادامه اضافه کرد: مغز پرورش قوای ذهنی یعنی احساس، ادراک، تفکر، تعقل، اندیشه، هوش، حافظه را به  عهده دارد و با استدلال به دست می آید و دل سرچشمه احساسات، عواطف، علایق، هیجانات، رجحان‌ها، ترجیحات، اعتقادات، باورها را به عهده دارد و جنبه عاطفی درونی دارد.

خدادادی گفت: بحث تربیت عاطفی بحث مهمی است که از مناظر مختلف قابل بررسی است که در اینجا از زاویه  کتب تربیتی به آن پرداخته می شود.

 همچنین خدادادی این بحث را مهم در آموزش و به ویژه پرورش دانست و با اشاره به یکی از تئوری های آموزشی موسوم به تری‌اچ گفت: این تئوری سه جنبه سر، قلب و دست را مهم می داند و اشاره دارد به این نکته که جنبه قوای ذهنی، تربیت عاطفی و مهارت ها می تواند باعث رشد همه جانبه انسان ها بشود.

 وی افزود: در تربیت عاطفی جنبه تاثیر گذاری بلند مدت بر قلب تربیت جو معنا دارد.

مدرس این دوره با طرح سوال که آیا عاطفه را هم می شود تربیت کرد؟ گفت: همانطور که اندیشه را می شود، عاطفه را نیز می شود تربیت کرد که چه چیزی را انسان دوست بدارد و یا چه چیزی را دشمن بداند.

خدادادی با اشاره به آموزه های قرآن کریم در زمینه تربیت عاطفی گفت: در قرآن هدف تربیت عاطفی رسیدن به قرب الهی تعریف شده و خداوند از طرق مختلف در رسانه خود که کتاب قرآن است، به شیوه هایی چون ایجاد انگیزه از طریق بشارت، بیم دادن، تذکر به تقویت مثبت و منفی پرداخته است.

وی اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم با دعوت به شناخت، وعده پیروزی انسان را خلیفه روی زمین خوانده و اینها همه شیوه های ایجاد رغب و تربیت عاطفی است که توسط اول قصه گوی عالم پیش بینی و اجرا شده است.

اکبر خدادادی ادامه داد: با طرح نظریه یادگیری «بلوم» به ارائه پیشنهاداتی در زمینه بهره گیری از خلاقیت در تربیت عاطفی پرداخت.

وی گفت: مطابق این نظریه در پله اول باید به جلب نظر فراگیران پرداخت که این با به کارگیری فرم هنرمندانه میسر است.

وی عنوان کرد: ما فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی داریم و در زمینه محتوی هر آنچه  که نیاز تربیت عاطفی باشد ما در دسترس داریم.

وی تصریح کرد: این مرحله پله اول و مهم است چون از اساس ارتباط در این مرحله شکل می گیرد و شاید حلقه گم شده ما در ساختار نظام آموزشی رسمی باشد.

وی در توضیح پله دوم این نظریه گفت: در پله دوم ما با واکنش روبرو می شویم که می تواند نشانه ای از پیشرفت اهداف از قبل تعیین شده باشد.

مدیرکل کانون کرمان سپس به توضیح سه نوع واکنش یعنی اجباری، اختیاری و داوطلبانه پرداخت و گفت: از قبل مشخص است که متوسل شدن به اجبار و زور به ویژه در نوجوانان امکان پذیر نیست و باید با به رسمیت شناختن زیست جهان کودکی و نوجوانی از متوسل شدن به زور و اجبار بی مورد خودداری کرد.

خدادادی واکنش اختیاری را علیرغم ارزشمندی همراه با رودربایستی دانست و گفت: واکنش داوطلبانه یک واکنش واقعی  و درونی شده است که تربیت جو با میل باطنی به واکنش می پردازد. وی افزود پله سوم: ارزش قائل شدن است که باعث احترام و ارزش در متربی می شود.

خدادادی گفت: در پله بعدی سامان دهی ارزش ها صورت می پذیرد و در پله آخر شخصیت ایجاد می پذیرد و رفتار بروز می کند و ارزش ها درونی می شود و تربیت عاطفی اتفاق می افتد. تربیتی که باعث شکوفایی عواطف انسانی می شود.

اکبر خدادادی گفت: چون تربیت عاطفی یک تربیت دلی و درونی است جز با مربی عاشق میسر و میسور نمی شود.

وی افزود: هنر، قصه، شعر، بازی های گروهی و جمعی همراه با همسالان و آموزش های همدلانه  راهکارهایی برای تربیت و رشد عاطفه در افراد است.

وی با اشاره از ابیاتی زیبا از مولانا، حافظ  که به نقش قلب و عشق در تربیت و زندگی بشر اشاره می کند گفت: کلید واژه تربیت عاطفی "عشق" است و انسان عاشق می تواند این نهال عا را در درون متربی بکارد و پرورش بدهد.

در پایان این نشست خدادادی عشق الهی را راهنمایی برای تربیت دانست و گفت: از این منظر می شود کودک و نوجوانی بالنده و عاشق ارزش ها تربیت کرد.

اولین نشست مجازی دوره تربیت عاطفی در سراسر کشور برگزار شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =