فاطمه دانش یزدی در گفتوگو با روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد: قصهها ظرفیتهای بسیار بالایی دارند که به دلیل ماهیت معنایی و برآمده از فرهنگ جامعه، توانایی جذب همه گروههای سنی را دارند، قصهگویی نهتنها ابزاری مهم در تربیت فرزندان است، بلکه میتواند به شکل مؤثری در بهبود روابط خانواده و تقویت نشاط اجتماعی نیز تاثیرگذار باشد.
وی بر ضرورت فرهنگسازی برای فعالسازی ظرفیت قصه در جامعه تاکید کرد و افزود: برای بهرهگیری ارزشمند از این ظرفیت، نیاز به تغییر رویکرد داریم و باید با برگزاری مراسم و برنامههای مختلف، اثرگذاری قصه در جامعه را نهادینه کنیم.
دانش یزدی همچنین بر نقش جشنواره قصهگویی در ترویج این هنر تاکید کرد و گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی نهتنها شور و نشاط اجتماعی ایجاد میکند، بلکه میتواند با پیوند کودکان به این جریان، رشد ارتباطی، ذهنی و عاطفی آنها را تقویت کند.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری یزد با اشاره به نقش مادران در قصهگویی، تصریح کرد: مادران میتوانند با استفاده از داستانهای کوتاه و جذاب، تربیت فرزندان و نشاط خانواده را ارتقا دهند، این شیوه آموزشی و تربیتی، جذابیت زیادی برای کودکان دارد و میتواند در موضوعات مختلف، نتایج موثری به همراه داشته باشد.
این مقام مسئول همچنین خواستار شناسایی استعدادهای حوزه قصهگویی از مدارس شد و گفت: این استعدادها باید با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هدایت شوند تا فرهنگ قصهگویی و اهمیت آن از همان دوران کودکی در جامعه نهادینه شود.
گفتنی است بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از ۲۷ تا ۳۰ بهمن در شهر یزد، پایتخت قصه ایران برگزار خواهد شد.