به گزارش ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رویا هواسبیگی قصهگوی ایلامی راهیافته به مرحله نهایی جشنواره قصهگویی هجدهم، با بیان این مطلب جشنوارههای قصهگویی را سبب بالا بردن سطح کیفی، ترغیب و تشویق مربیان و افزایش علاقهمندی خانوادهها و آشنایی بیشتر با فرهنگ دیرینه قصهگویی دانست و گفت: نظام تعلیم و تربیت در کشور ما این قابلیت را دارد که با فعالیت بینظیری چون قصهگویی، رویکرد تازهای را ایجاد کند.
هواسبیگی همچنین جشنواره قصهگویی را فضایی برای تبادل تجربه و فراگیری شیوههای قصه گویی عنوان کرد و افزود: بیتردید برگزاری این جشنواره و حفظ این روند، در رشد و احیای این سنت دیرینه تاثیرگذار بوده است .
وی در همین حال به تغییرات انجام شده در شیوه برگزاری این جشنواره در سالهای اخیر اشاره کرد و بیان داشت: این تغییرات و حذف رقابت در مرحله منطقهای در بالا بردن کیفیت جشنواره موثر بوده و قصهگویان میتوانند با اعتماد به نفس بیشتری در جشنواره حضور داشته باشند و قصههای خود را با کیفیت بهتری ارایه دهند.
این قصهگوی ایلامی معتقد است: حضور قصهگویان خارجی در کیفیتبخشی جشنواره مؤثر است چراکه این حضوردر واقع واسطه انتقال و تبادل تجربیات است و میتواند شیوههای جدید قصهگویی را در اختیار مربیان کانون قرار دهد.
وی ادامه داد: در قصهگویی ایرانی تاکید قصهگو بر روی شناساندن محتوی و فرهنگ غنی خود و انتقال پیامهای تربیتی و آموزشی است در حالیکه قصهگویان خارجی بیشتر به جنبه طنز، نمایشی و بصری میپردازند و به خوبی از قابلیتهای لحن، صدا و بدن استفاده میکنند.
هواسبیگی تصریح کرد: ارزشهای انسانی در میان اقوام مختلف ایرانی ما مشترک است و قصهها در این مسیر ابزاری برای حفظ و انتقال این ارزشها و ترویج صلح و دوستی بیشتر در بین اقوام مختلف است.
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی طی روزهای 27 تا 30 بهمن 1394 در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
https://www.kanoonnews.ir/news/252977/
کد خبر: 252977
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
- چاپ
بازدید 3820
قصهگوی ایلامی معتقد است کانون به عنوان متولی قصهگویی در کشور میتواند با تجدیدنظر در شیوههای برگزاری جشنواره قصهگویی زمینه بروز و ظهور استعدادهای جدید کشور در حوزه قصهگویی را ایجاد و به فراگیر شدن این هنر دیرینه در بین اقشار مختلف جامعه کمک کند.