به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، «دیپا بالاسوبرامانین» یکی از قصهگویان برگزیده بخش بینالملل هجدهمین جشنواره قصهگویی معتقد است: قدرت ادبیات، داستان و قصهگویی آنقدر زیاد است که میتواند فنآوریهای نوین را به خدمت خود در بیاورد.
وی با بیان اینکه قصهگویی نقش مهمی در تربیت کودکان دارد گفت: قصه در صورتی که در آرامش برای کودکان گفته شود و بچه در شرایط آرامش ذهنی به آن گوش دهد میتواند خلاقیت و نوآوری در وی را شکوفا کند.
قصهگوی هندی با اشاره به اینکه والدین و پدربزرگها و مادربزرگها در حال حاضر با توجه به مشغلههایشان دیگر برای بچهها قصهگویی نمیکنند پیشنهاد کرد: با دعوت از قصهگوهای مختلف، در قالب داستانهای متفاوت، سنتهای اقوام با گویشها، لهجه و زبانهای گوناگون احیا شود تا ضمن انتقال فرهنگها، آداب و رسوم و سنتها به نسلهای بعدی باعث زنده نگهداشتن هنر قصهگویی شود.
کارشناس آموزش و پرورش در کشور هندوستان تأکید کرد: اگر میخواهیم قصه و قصهگویی فراموش نشود باید سیاستگذاران فرهنگی کشورها به اهمیت قصهگویی در این حوزه توجه کنند و بهعنوان یک ابزار آموزشی در مدارس از آن بهره ببرند.
بالاسوبرامانین توضیح داد: این کار در هند توسط وزارت فرهنگ این کشور آغاز شده است و از معلمان مدارس خواسته شده عنوانهای درسی را با روشهای مختلف قصهگویی تدریس کنند. اما این بخش کوچک کار است و ما باید تلاش کنیم که درسهای کودکان با قصهگویی ادغام شود.
قصهگوی شرکتکننده در هجدهمین جشنواره بینالمللی در ادامه با اشاره به اینکه قصهگویی فقط برای کودکان نیست و این هنر برای بزرگترها نیز جذابیت دارد یادآور شد: برای دانشجویان یک کالج در هند که جوانان حدود بیست سال بودند قصهگویی کردم، اجرای قصه برای مخاطبان آنقدر جذاب بود که همه مبهوت شده بودند و بعد از آن عکسالعمل از خود نشان دادند و درخواست داشتند که قصه بگویند و خیلی خوب توانستند با قصه ارتباط برقرار کنند.
گفتنی است هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در تهران، صبح 27 بهمن 1394 با حضور قصهگویان ایرانی و خارجی در سالن غدیر مرکز آفرینشهای فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران آغاز شده است و تا روز 30 بهمن به کار خود ادامه میدهد.
کد خبر: 253132
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
- چاپ
قصهگویی پابهپای فنآوری در عصر حاضر بهپیش میرود زیرا ویژگی خاص آن در این است که ارتباط بین انسانها را همچنان برقرار میسازد.