سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی، برترین‌های خود را شناخت

برترین کتاب‌سازان سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی در زاهدان معرفی و با اهدای لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی تجلیل شدند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هیأت داوران سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی متشکل از علی خانجانی، عبدالرضا مزاری‌جلالی و علی‌اکبر آویزی از میان 1826 کتاب دست‌ساز کودکان و نوجوانان صاحبان 6 اثر برتر جشنواره را معرفی کردند.
داوران این جشنواره بر این باورند که در سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی، اگر چه تعداد آثار به دلیل حذف بخش مربیان و آزاد، کمتر از سال پیش بود اما کیفیت آن‌ها از رشد قابل توجهی برخوردار بود و استان‌ها با توجه کردن به توصیه‌ی داوران در سال‌های پیشین، آثار قابل قبولی ارایه دادند.
در همین حال داوران برای رسیدن به وضعیت مطلوب در جشنواره‌ی کتاب‌سازی رضوی سال آینده، نکاتی را یادآور شدند که از جمله می‌توان به تناسب متن با تصویر، رعایت علایم دستوری و نگارشی و صحافی صحیح و اصولی اشاره کرد.
در ادامه، هیأت داوران ضمن تقدیر از تمامی شرکت کنندگان، برگزیدگان خود را در دو سطح کودک و نوجوان معرفی کرد.
رتبه اول جشنواره در بخش کودک به کتاب «شمع جمع شاپرک‌هایی رضا» از مرکز فرهنگی هنری کانون بنجار در استان سیستان و بلوچستان اثر گروهی کیمیا و کوثر ثمره‌میری اختصاص یافت و کتاب «از آشنایی غریب» کاری از مرکز فرهنگی هنری شماره 9 کانون اصفهان اثر گروهی هما کاظم‏زاده و فائزه رضایی توانست رتبه دوم کشوری را کسب کند، در همین حال کتاب «هشتمین ستاره» از مرکز فرهنگی هنری شماره 3 کانون ایلام اثر بهاره حیدریان به عنوان رتبه سوم معرفی شد.
همچنین در بخش نوجوان سه کتاب «همیشه فاصله‌ای هست» از مرکز فرهنگی هنری کانون کلاله در استان گلستان، اثر گروهی طاها ارجونی و علی عباس‌زاده رتبه اول، کتاب «پنجره‌ی صبح امید» از مرکز فرهنگی هنری کانون اندیشه در استان تهران اثر نسترن معزز رتبه دوم و کتاب «هفت نقش رضوی» از مرکز شماره 6 کانون مشهد در استان خراسان رضوی اثر گروهی مصطفی رحیمی و ایمان برزگر رتبه سوم کشوری این جشنواره را از آن خود کردند.
 
آموزش سبک زندگی در جشنواره‌های رضوی
محمود مروج مدیر هماهنگی امور استان‌ها در آیین اختتامیه سومین جشنواره فرهنگ رضوی گفت: جشنواره‌های رضوی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زیباترین بهانه برای رسیدن بشر به معارف رضوی است.
وی سعادت دنیا و آخرت انسان را در خودشناسی دانست و گفت: اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون با تولید آثار فاخر از همان لحظه‌ای که برای این جشنواره دعوت شدند با مطالعه‌ی کتاب‌ها و تحقیق و پژوهش در کنار شناخت بزرگان دین به ویژه امام رضا(علیه‌السلام) به سمت و سوی زندگیِ بر گرفته از فرهنگ رضوی حرکت کردند.
مدیر هماهنگی امور استان‌‌ها در ادامه خاطرنشان کرد: اگرچه برگزیدگان این جشنواره تنها 6 نفر بودند اما تمام شرکت کنندگان این جشنواره برگزیده هستند که به دنبال فهم معارف رضوی بودند و توشه‌ای داشتند که حقیقت زندگی ائمه اطهار را درک کردند.
مروج در ادامه گفت: وقتی آثار کتاب‌سازی کودکان و نوجوانان را دیدم و برخی از آن‌ها را مطالعه کردم، مطالب ارزشمندی دیدم که نشان داد، کودک امروز به دنبال عقلانیت و دانش است و سازنده جامعه‌ای است که آینده‌ای روشن دارد.
 
کودکان از جشنواره کتاب‌سازی صداقت و راست‌گویی را می‌آموزند
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: کودکان و نوجوانان مفاهیم ارزشی صداقت و راستگویی را در جریان مراحل ساخت کتاب می‌آموزند.
رجب‌علی شیخ‌زاده جشنواره کتاب‌سازی رضوی را ابزاری برای ترویج روحیه پژوهش‌گری و پرورش نسل جدید برای آینده نظام اسلامی دانست و گفت: وقتی کودک، کتاب‌های متعدد را ورق می‌زند تا اثری را خلق کند، به طور ناخودآگاه روحیه پژوهش‌گری در او تقویت می‌شود.
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: امروز من با دیدن انبوه آثار کودکان و نوجوانان به این باور رسیدم که صاحبان این آثار نیک، شایسته‌ی تشویقی نیک هستند تا این نویسندگان کوچک در سال‌های آینده با خلاقیت بیشتری حضور داشته باشند.
شیخ‌زاده در ادامه سخنانش از مسوولان خواست تا نگاه ویژه‌ای به حوزه فرهنگ داشته باشند، زیرا بالندگی یک جامعه به کاهش آسیب‌های اجتماعی و توجه به مفاهیم ارزشی هم‌چون صداقت، راستگویی بستگی دارد، بزرگ‌ترها نیز بدانند این مفاهیم با رفتار و اعمال آن‌ها به کودکان منتقل می‌شود، پس مراقب باشیم که ارزش‌ها تبدیل به ضد ارزش نشود و مسیر نجات را انتخاب کنیم.
توسعه سطح معنویت کودکان و نوجوانان، ترویج و توسعه فرهنگ رضوی از دیگر نکات مثبتی بود که شیخ‌زاده به آن اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه آثار کتاب‌سازی به خوبی ذائقه کودکان به نمایش در آمده است و کودکان با زبان هنر گفتند که چه انتظاری از نویسندگان حوزه‌ی کودک و نوجوان دارند.
 
خدمت به امام رضا(علیه‌السلام) توفیقی بزرگ است
مدیرکل کانون سیستان و بلوچستان در مراسم پایانی سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی در زاهدان ضمن تبریک دهه مبارک کرامت و تبریک میلاد امام رضا(علیه‌السلام) به میهمانان خوش‌آمد گفت و گزارشی از برگزاری این جشنواره ارایه کرد.
فرخ سالاری با بیان این‌که 1826 نسخه کتاب دست‌ساز کودکان و نوجوانان عضو مراکز فرهنگی هنری سطح کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد، گفت: خداوند را شاکریم که توفیق خدمت به هشتمین خورشید تابنده ولایت و امامت نصیب استان سیستان و بلوچستان شد و امیدواریم همچنان این سعادت را داشته باشیم.
سالاری ادامه داد: آثار رسیده به دبیرخانه در روزهای 10 تا 13 شهریور در 5 سطح ضعیف، متوسط، خوب، بسیار خوب و عالی توسط داوران  شناسایی و دسته‌بندی شد.
مدیرکل کانون سیستان و بلوچستان در عین حال گفت: انتخاب 6 اثر برگزیده از میان 1826 نسخه کتاب کار بسیار دشواری بود و پس از اعلام نتایج نهایی، باعث اعتراض برخی از شرکت‌کنندگان نیز شد که امیدواریم در سال آینده این محدویت برطرف شود و ما شرمنده کودکان و نوجوانانی که حدیث عشق و دلدادگی به امام رضا(علیه‌السلام) را روایت می‌کنند نباشیم.
سالاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: به اذعان سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (علیه‌السلام) جشنواره کتاب‌سازی یکی از بهترین‌های جشنواره‌های موضوعی رضوی است که توانست نگاه جامعه و مسوولان رده بالای فرهنگی را نسبت به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تغییر دهد که این بسیار ارزشمند است.
وی همچنین افزود: دعوت از نویسندگان کودک و نوجوان کشور در نمایشگاه کتاب‌سازی فرهنگ رضوی یکی دیگر از دیدگاه‌های مسوولان است که نگاه خلاق و هنر نویسندگان 7 تا 17 سال را منتقل می‌کند.
مدیرکل کانون سیستان و بلوچستان در پایان سخنانش از تمامی کسانی که کانون را در برگزاری سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی همراهی کرده بودند، قدردانی کرد.
 قرائت صلوات خاصه‌ی امام رضا(علیه‌السلام)، خوانش پیام مدیرعامل کانون به مناسبت برگزاری یازدهمین جشنواره‌ی بین‌المللی امام رضا (علیه‌السلام)، اجرای سرود محلی "شوق زیارت" کاری از اعضای مرکز فرهنگی هنری هیرمند، پخش انیمیشن "نماز ناتمام" کاری از اعضای مرکز مجتمع زاهدان و نماهنگ منادیان وحدت از جمله برنامه‌های اجرا شده در مراسم اختتامیه سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی در زاهدان بود.
آیین اختتامیه سومین جشنواره کتابسازی رضوی صبح روز 20 شهریور 1392 در محل سینما کودک مجتمع زاهدان با حضور رجب‌علی شیخ‌زاده معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری، لیلا کدخدایی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، محمود مروج مدیر هماهنگی امور استان‌ها، مریم فرخی مدیرکل انتشارت کانون، حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام رضا ایمانی‌خواه مدیر حوزه علمیه استان سیستان و بلوچستان، محسن ذوالفقاری رییس حوزه هنری و تنی چند از مسوولان استانی و نرگس جعفری کارشناس مسوول معاونت فرهنگی، مژگان خلیل‌پور کارشناس مسوول هماهنگی امور استان‌ها، ناظر بنیاد جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) و اعضای برگزیده‌ی جشنواره برگزارشد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سیستان و بلوچستان برای سومین سال متوالی سومین جشنواره کتاب‌سازی فرهنگ رضوی را برگزار کرد.